lördag 3 januari 2009

Är det försent?

Att studera historia handlar inte enbart om att lära sig en massa årtal, och namn på kungar och politiker; det handlar om att se de stora skeendena: de stora cyklerna vilka ger varje tidsepok sin egen speciella prägel. Med jämna mellanrum upprepas samma gamla misstag, men i dagsläget är det risk att inga mer misstag kommer att begås, eftersom folk nu verkar vara totalt bortgjorda och blint tror på vartenda ord som etablissemangets profeter kommer med. Tyvärr så blir dock konsekvenserna av stora lögner, när det slutligen avslöjas, alltid stora och kostsamma; och då ett stort antal människor, inom en rad olika områden, nu sätter hårt mot hårt mot etablissemangets propaganda så är avslöjandets tid snart vid handen, men antagligen inte tillräckligt snart, då det alltid infinner sig en tid när det är för sent även för sanningen att komma fram, och vid en sådan tidpunkt befinner vi oss nu - antagligen?

4 kommentarer:

MJV sa...

nej. det är inte för sent. har aldrig varit för sent och nu mindre än någonsin. Om du frågar en historiker:)

AJ sa...

Kanske har du rätt. Men jag är inte övertygad om saken. Jag är en optimist av naturen; men när personer, inte minst här i bloggvärlden, som är väl insatta i dagens politiska läge nu öppet kallar våra ledare för fascister så gör vi alla klokt i att lyssna.

MJV sa...

men du vet: det är makten som korrumperar: därför bör inte alltför mycket makt samlas få ett alltför litet antal händer. men detta är en utveckling och en struktur som vi (alla) kan hjälpas åt att ändra. vad som krävs är öppna informationskanaler och en ökad medvetenhet bland "folk i allmänhet". tror jag då.

AJ sa...

Det sorgliga är att det nu verkar som om inte våra politiker längre har någon makt kvar; de enbart verkställer order ovanifrån? Om det som jag tog upp i mitt senaste inlägg (om The Fed) är sant (något många tror), så är det nuförtiden de internationella bankkartellerna som bestämmer, inte de enskilda ländernas regeringar - och det inkluderar i så fall även USAs och Storbrittanniens regeringar.