onsdag 21 januari 2009

Dagens rovdjur: lodjur



Idag tänkte jag det kunde var fint med en bild på några gulliga lodjur. Tyvärr så är jakt på det här vackra djuret ännu tillåten i vårt land. Läste precis att nära 5000 personer ansökt om tillstånd att få göra så i år! Otroligt men sant. Läs själva här

2 kommentarer:

Heidi Johanna Nevala sa...

Hej och tack för ytterligare besök och kommentarer i min blogg! Visst är det som du skrev i kommentaren att mycket görs för rovdjuren och att det börjar arta sig. Däremot finns det ju folk som tar till tveksamma argument, som t ex att de är farliga, när de strider för att rovdjuren inte ska finnas.

Ha en fin dag!

AJ sa...

Tack själv för du tittade förbi här. Mycket uppskattat. När det gäller jakt så anser jag inte att jag som icke landsbygdsbo egentligen har rätt att lägga mig i den, åtminstone inte när det gäller älgjakt, eller då man skjuter björnar som attackerat människor, men när det tex gäller jakten på Lodjur så förstår jag inte varför man inte låter naturen själv sköta den biten? Samtidigt så förstår jag så klart den prekära situation som man så ofta befinner sig i ekonomiskt på landet och hur kostsamt det är för människorna där att förlora får och andra djur till varg, lo och björn. Ett svårlöst problem?