fredag 6 februari 2009

Den gudomliga drycken vatten

Det finns mycket som vi kan lära oss från våra vänner djuren, men inte så mycket som djuren kan lära sig från oss. Visst, visst så kan vi lära hundar, katter, papegojor, sjölejon och elefanter en hel del tricks, men att lära dem att läsa eller förstå det talade ordet - förutom enstaka ord - är inte möjligt, eftersom deras hjärnor inte har förmågan till det. De flesta djur har i alla fall en medfödd respekt för oss människor och denna respekt är vad som möjliggör för oss att lära dem vissa färdigheter. Men att det är något visst med oss människor känner vi alla till, och många djur tycker av den anledningen om att befinna sig i snälla människors sällskap, eftersom de ser på oss som gudar. Och att vara bland oss påverkar dessa djur på ett positivt sett, något som vi alla kan se med egna ögon i isbjörnsfilmen jag postade för en tid sedan, där fullvuxna isbjörnshannar mår hur bra som helst där de, vilda som de är, får vila ut i goda människors sällskap...

Insåg precis att jag nu helt har lämnat ämnet för det här inlägget, som var tänkt att handla om den gudomliga drycken vatten, och av den anledningen vill jag nu snabbt redogöra för vad vi människor kan lära oss av djuren: Den kanske allra viktigaste lektionen de ger oss är att dricka vatten - livets dryck - och inget annat, för alla djur gör så, och inte kan väl alla världens djur ha helt totalt fel? Vatten är i sanning den gudomliga drycken, så varför hörsammar vi inte djurens uppmaning till oss? Är själv inte en stor vän av vattendrickande, kanske beroende på att allt jag kan erbjuda mig själv på den fronten är kranvatten, och kanske är det anledningen till att vi måste blanda så många olika ingredienser i det som redan är perfekt?

3 kommentarer:

Unknown sa...

du har kanske läst "vattnets dolda budskap"? annars kanske du kommer gilla den, i alla fall delar av den. eller så tycker du det är new age blask, det där vet man aldrig. men den har fantastiska bilder och helt klart läsvärd.

http://www.bokus.com/b/9171304916.html

AJ sa...

Har inte läst den Arne. Ska kolla upp saken. Vad gäller New Age så finns det väldigt mycket att hämta där. Många av mina favoritförfattare återfinns nämligen där. Tack för kommentaren. Ha det fint.

AJ sa...

Har precis googlat upp boken. Så här står i en av beskrviningarna om vad den handlar om: "Den här boken förändrar din världsbild på djupet! Vet du att du med ditt medvetande har förmåga att
påverka vatten? När du uttrycker din tacksamhet till vattnet förbättras dess kvalitet. När du smädar eller ignorerar det försämras dess kvalitet.Med hjälp av en höghastighetskamera har dr Masaru Emoto upptäckt att vatten bildar iskristaller på olika sätt beroende på vilka specifika, koncentrerade tankar som riktats mot det. Han upptäckte att vatten från rena källor och vatten som exponerats för kärleksfulla ord bildar vackra, komplexa och färgrika iskristaller. Förorenat vatten och vatten som exponerats för negativa tankar bildar ofullständiga och asymmetriska kristaller med dämpade färger.
Slutsatserna av denna forskning skapar en ny medvetenhet om hur vi kan påverka vår planet och vår egen hälsa på ett positivt sätt."

Nog låter det intressant alltid?